tag:blogger.com,1999:blog-67903823064136264342024-02-07T19:35:24.690-08:00Skanios akimirkos mažoj virtuvėj...Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-49380179188510715652013-11-10T02:50:00.001-08:002013-11-10T02:50:50.481-08:00Morkainis su riešutais
2 kiaušiniai 140 g cukraus 130 ml aliejaus 200 g morkų tarkių 120 g miltų 0,8 a.š. kepimo miltelių 0,4 a.š. cinamonoant šaukštelio galo muskato riešuto
smulkintų graikiškų riešutų džiovintų spanguolių Kepti 180 laipsnių orkaitėj, 40-50 min.Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-59145343961023896232013-09-03T11:24:00.001-07:002013-09-03T14:08:07.509-07:00Tinginių cepelinai
6 virtos bulvės
6 tarkuotos burokine tarka
faršas, prieskoniai, svogunas
kiaušinis, krakmolas.
Virtas bulves sugrusti grūstuve, kitas sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, dėti prieskonių, krakmolo (aš dėjau iš akies, pagal tešlos lipnumą, nes Vokietijoje bulvės bekrakmolės).
Viska gerai išmaišom ir lipdom cepelinus. Dar vienas momentas, į verdantį vandenį įmaišyti krakmolą (įAkimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-5746416328973271492012-07-11T08:22:00.000-07:002012-07-11T08:23:41.036-07:00Makaronai kinietiškai
Senokai manęs čia nebuvo, buvau pusmečiui išvykus iš Lietuvos, tad gaminti kaip ir neteko. Grižus namo iškart puoliau gaminti ir pirmas mano pagamintas patiekalas ir yra "Makaronai kinietiškai".
Mums reikės:
Spagečių, vištos krūtinėlės, imbiero, saliero gumbo, poro, kopūsto, sojos padažo, prieskonių, aš gaminau su aštriais prieskoniais, druska, pipirai.
Spagečius išverdame, vištos krūtinėlę Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-26564423139060651882011-12-27T08:28:00.000-08:002011-12-27T08:41:00.084-08:00Tarybinis guliašasAnų laikų valgyklinis guliašas
600 gr. jautienos
2 morkos
2 svogūnai
raugintas agurkėlis
prieskoniai, druska
grietinė, pomidorų padažas
Jautiena pamušam, supjaustom juostelėmis, įtrinam prieskoniais, druska, dedam kelis šaukštus majonezo ir į šaldytuvą kelioms valandoms. Mėsą pakepinam keptuvėje, po to sudedam į puodą, įpilam vandens ir troškinam. Kol mėsa Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-72835881334556743462011-11-11T06:37:00.000-08:002011-11-11T09:38:02.909-08:00Avinžirniai Nr.2 (Marmalynė)Sveiki, pagaliau prisiruošiau įdėti dar viena avinžirnių marmalą, tik šį sykį avinžirniai parą išmirkyti vandenyje.
O šiaip sudėtis beveik ta pati, išskyrus varškės sūrio dėjau fermentinį. Nuotraukoje matosi du variantai, antrame dar įpjausčiau obuolį, tai gavosi tokios gaivesnės.
Avinžirniai
Itališka vytinta dešra
Sūris "Gouda"
Mėlynasis svogūnas
Keptos duonos riekutė
Majonezas
Tiesa, Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-61303895656898375042011-05-10T10:28:00.000-07:002011-05-14T02:26:38.247-07:00Ledai, paprasti bet... neprastiPaprasčiausias ledų gaminimo būdas, o skonis skaniausias pasaulyje. Tikrai :)
Grietinėlė 35 proc. 420 ml
Sutirštintas saldus pienas 300 g (tai proporcijos iš kurių aš gaminau).
Pagal originalų receptą 600-800 ml grietinėlės, 350-400 g sutirštinto saldaus pieno)
Atšaldytą grietinėlę plakam iki purumo, nenustodami plakti, maža srovele pilam sutirštintą pieną, ir plakam, kol gerai išsiplaks. Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-48404317105776715012011-05-08T10:44:00.000-07:002011-05-08T10:48:16.702-07:00Avinžirniai su rūkytu varškės sūriu ir vytintom dešrelėmLabai norėjau paragaut avinžirnius, bet niekaip neprisiruošdavau, o čia vaikščiodama po parde, pamačiau konservuotus. Tad nusprendžiau pagaminti šia mišraine.
Indelis konservuotų ažvinžirnių
Rūkyto varškės sūrio su česnakais
Vytintu dešrelių
Poro baltosios dalies (neturėjau, dėjau svogūnų laiškų baltąją dalį)
Keptos duonos supjaustytos gabaliukais
Alyvuogių aliejaus
Prieskoniu nedėjau, tik man Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-5081712709211612162011-04-21T09:54:00.000-07:002011-04-21T10:02:15.928-07:00Farfalle su brokolių-grietinės padažiukuSveiki, sugrižau po ilgos pertraukos, laiko vis nerasdavau bet... aš ir vėl čia :)
Patiekalas greitas ir skanus
Farfalle makaronai
Brokoliai (turėjau šaldytus)
Česnakas
Sviestas
Grietinė
Prieskoniai
Išvirti Farfalle makaronus, kaip nurodyta ant pakelio.
Kol makaronai verda, apkepti svieste susmulkinta česnako skiltelę, brokoliu žiedelius, o nupjaustytus kotelius sutrinti blenderiu,Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-46819043032693910232011-01-01T09:16:00.000-08:002011-04-18T09:31:19.348-07:00Vištienos krūtinėlė su teriyaki padažuLabai paprastas patiekalas.
Krūtinėle supjaustom pailgom juostelem, pamarinuojam citrinos sultyse ir prieskoniuose
Suveriam ant iešmelių ir kepam keptuvėje.
Padažas:
1 puodelis sojos padažo (geriau su mažesniu druskos kiekiu)
1 a.š. imbiero miltelių arba šviežio smulkiai tarkuoto
2 v.š. medaus
1-2 a.s. rudojo cukraus
3 skiltelės smulkiai kapoto česnako
1 a.s. sezamo sėklų.
Viska sudedam į indą Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-60995491873021026222010-10-12T03:31:00.000-07:002010-10-12T03:31:37.519-07:00Naminiai sūreliaiPagaminau va tokius sūrelius, skanučiai.
Gaminasi gan paprastai.
250 g juodojo šokolado (ne mažiau 50 proc. kakavos)
200 g liesos varškės
50 g sviesto
50 g cukraus pudros
1 a.s. vanilinio cukraus
6-8 vienetai dž.abrikosų (galima riešutų, razinų)
Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje (mažesnį puodą su šokoladu įdėti į didesnį puodą su vandeniu). Imam silikonę keksiukų forma, ištepam dugną ir Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-88745279635548875132010-09-21T05:51:00.000-07:002010-09-22T23:10:24.799-07:00Vištiena su imbieru, paprika ir anakardžio riešutais1 galvutė svogūno1-2 skiltelės česnakošvž.imbiero gabalėlisvištos krūtinėlės filė1 raudona paprikasauja anakardžio riešutų2 v. š. sojos padažo1 v. š. alyvuogių aliejaus
Įkaitinam keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejum. Pakepinam smulkiai pjaustytus česnaką, svogūną, ir imbierą, kepti kelias minutes maišant. Tada dedam vištienos filė pjaustytą gabaliukais, maišant kepti apie 5-7 min., Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-75381788285513808202010-08-25T10:24:00.000-07:002010-08-26T00:40:06.503-07:00Vytinti pomidoraiLabai panorau pasigaminti namie vytintų pomidorų.
Ir štai turiu rezultatą, kuris labai labai patiko,
kadangi dariau nedidele porcija, būtinai pasidarysiu dar.
8 pailgi pomidorai, (jie mažiau sultingi), druska, pipirai,
prieskoninės žolelės (čiobrelis, bazilikas) alyvuogių aliejus,
šlakelis obuolių acto.
Pomidorus padalint į 4 dalis, išimti sėklytes, pabarstyti jūros druska,
pipirais, Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-70027535560960257212010-07-27T00:47:00.000-07:002010-07-27T00:48:27.362-07:00Cukinijų ikra3 cukinijos,
2 svogūnai,
2 morkos,
50 g aliejaus
1 v.š. pomidorų pastos
2 a.š. majonezo
cukrus,druska, malti juodieji pipirai pagal skonį.
Morkas su svogūnais pakepiname ant aliejaus, dedame pomidoru pastos. Cukinijas nulupam, supjaustom kubeliais. Imam puodą dedam pakeptas morkas su svogūnais, cukinijas, prieskonius ir užverdam, kai užvirs mažinam ugnį iki minimumo ir Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-89208481786832633122010-05-05T10:46:00.000-07:002010-05-28T03:05:32.684-07:00BISCOTTI260 g miltų
2 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos
200 g cukraus
85 g sviesto, kambario temperatūros
2 dideli kiaušiniai
1 didelis kiaušinio trynys
1 a.š. vanilės esencijos
1 kiaušinio baltymas, lengvai išplaktas
Taip pat įdedame riešutus, razinas, saulėgrąžas
Įkaitinam orkaitę iki 180 C temperatūros. Sumaišom miltus, cinamoną,
kepimo miltelius ir druską. Cukrų ir sviestą Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-46466011534619868602010-04-30T03:37:00.000-07:002010-04-30T03:37:49.378-07:00Traški vištiena kinietiškaiLabai pamėgau šią vištieną kinietiškai
Vištienos file,
Sojos padažas,
Krakmolas
Sezamų sėklos
Aliejaus
Ryžiai
Padažui:
šaukštas medaus,
šaukštas obuolių acto
sojos padažo
Vištienos file supjaustom juostelėm, pamarinuojam soju padaže, apvoliojam krakmolu
(beriam krakmolą į maišelį, ten pat vštiena ir gerai pamakaluojam). Labai gerai įkaitinam
keptuve su aliejumi (Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-78038302873759919022010-04-30T01:16:00.000-07:002010-04-30T01:19:25.532-07:00Bruschetta (Itališkas užkandis)Skanu ir greita
Itališkos duonos (ciabatta)
alyvuogių aliejaus
pomidorų, česnako, pipirų, baziliko, sūrio
* * * * * * * *
Itališką duoną supjaustyti 2 cm storio riekėmis,
paskrudinti iš abiejų pusių skrudintuvėje ar orkaitėje.
Dar šiltas duonos riekes įtrinti česnaku. Supjaustyti
kubeliais pomidorus, dėti smulkintus bazilikus, pipirus,
alyvuogių aliejų, atsargiai Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-23740315051005074712010-04-26T03:19:00.000-07:002010-04-29T09:39:57.954-07:00Dilgėlių sriubaPasirodo ir iš žolių galima išvirti
skanią ir paprastą sriubą.
* * * * * * *
Jaunos dilgelės, rūgštynės, garšva, bulvės, morka,
prieksonių pagal skonį, druskos. Iš pradžių į verdantį vandenį
dėti bulves, morkas, prieskonius, druska,
kai bulves išverda, deti supjaustytas žoles ir išjungiam,
uždarom dangtį ir paliekam min.10.
Pilam į lėkštes, dedam grietines, aš dar dėjau
del skonio mamos gaminta
Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-62514546660502551222010-04-26T03:14:00.000-07:002010-04-26T03:14:41.034-07:00Duona su džiovintais pomidorais ir baziliku (duonkepėje)Vanduo 300 ml
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Druska 2 a.š.
Cukrus 2 v.š.
Miltai 450 g
Džiovinti pomidorai
Bazilikai
Džiovintus pomidorus susmulkinam ir dedam po signaloAkimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-57293700499326186602010-04-23T04:50:00.000-07:002010-04-26T03:23:34.893-07:00KeksiukaiIš kelių keptų keksiukų receptu,
pagaliau atradau tai, kas man iš tikro patiko
ir labiausiai panašus į keksus.
* * * * * * *
80 g sviesto
8 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
150 ml kefyro
8 šaukštų miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Sviestą ištirpiname, ataušiname ir išmaišome su cukrumi, kiaušiniais ir kefyru. Įmaišom miltus su kepimo milteliais sumaišytus.Orkaitę Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-22530217916098379352010-04-21T03:23:00.000-07:002010-05-06T00:01:55.046-07:00Švieži kopūstai TibetietiškaiKažkada turėjau svečią iš Tibeto.
Štai tokį receptą jis gamino pas mane.
Dabar, kai tik atsiranda šviežių kopūstų,
visada gaminu, tai lengvas, greitas receptas.
Aš gaminu iš puses kopūsto.
Kopūstas
1 kiaušinis
sojos padažo
aliejaus kepimui
druskos pagal skonį.
* * * * * * * * *
Kopūstą supjaustom ir pakepam keptuvėj
ant aliejaus kol suminkštės (apie 5 min.),
tada pilam kiaušinio plakima, Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-18427706765348616302010-04-21T02:16:00.000-07:002010-04-26T03:15:44.623-07:00Rafaello125 ml grietinėlės
200 g baltojo šokolado50 g kokoso sviesto arba paprasto sviesto1 žiups. druskos125 g kokoso drožliųmigdolo riešutų* * * * * * * * Šokoladą ir sviesta ištirpiname vandens vonelėje, įpilti grietinėlės ir užvirinti. Dėti žiupsnelį druskos, kokoso drožlių sumaišyti ir atšaldyti. Atšaldžius suvolioti į rutuliukus, dėti migdolo riešutą, apvolioti kokoso Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-4246144313329202032010-04-19T10:59:00.000-07:002010-04-21T02:50:53.440-07:00Bulvių ir tuno "Piršteliai"Labai skanus, ir mažai kuom skiriasi
nuo pirktiniu žuvų piršteliu200 g tuno savo sultyse3 vidutines bulves1 kiaušinis + 1 kiaušinis mirkymuisvogūnas, druska, pipirai, krapai3 v.s. krakmolo arba miltų,džiuvesėliųaliejaus kepimui* * * * * * * * *
1. Bulves išvirti, sutrinti, atvėsinti. Įdėti tuno, svogūną,druska, pipirai, krapus, 1 kiaušinį, jei mase gausis skystoka,dedam krakmolą arba miltų.2. Akimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6790382306413626434.post-9123180413718807482010-04-19T08:05:00.000-07:002010-04-26T03:25:21.468-07:00Vištos filė su ryžių makaronais1 vištos krūtinėlėSojos padažas,prieskoniai,sezamo sėklos,kmynai,druska aliejauscitrinos sultysRyžių makaronai* * * * * * * * *
Vištos krūtinėle pamarinuojam sojos ir prieskoniu padaže.Išklojam kepimo popierium forma, sudedam gabaliukus, pabarstom sezamo sėklom ir kmynais, apšlakstom aliejum ir citrinos sultim, kepam apie 20 min.Užverdam puode vandenį su druska, dedam ryžių makaronus ir išjungiamAkimirkahttp://www.blogger.com/profile/14136311801879995990noreply@blogger.com0