2010-04-30

Traški vištiena kinietiškai

Labai pamėgau šią vištieną kinietiškai
 

Vištienos file, 
Sojos padažas,
Krakmolas
Sezamų sėklos
Aliejaus
Ryžiai

Padažui:
šaukštas medaus,
šaukštas obuolių acto
sojos padažo


Vištienos file supjaustom juostelėm, pamarinuojam soju padaže, apvoliojam krakmolu
(beriam krakmolą į maišelį, ten pat vštiena ir gerai pamakaluojam). Labai gerai įkaitinam 
keptuve su aliejumi (kad apsemtu vištiena). Mesti apvoliotus gabaliukus į keptuve ir pakepti 
aliejuje kol susidarys traški plutelė, ant galo dėti sezamo sėklų. Nusausinti riebalus popieriniu rankšluosčiu.

Padazas: Ištirpinti mažame puodelyje šaukštą 

medaus, tada pilam sojos padažą, actą 
(paragaujam ar nieko netrūksta). 
Padažo tirštinimui puse puodelio vandens 
sumaišyti su šaukštu krakmolo. 

Išverdam ryžius, serviruojam i lėkštes 
Skanaus!

Bruschetta (Itališkas užkandis)

Skanu ir greita

Itališkos duonos (ciabatta)

alyvuogių aliejaus
pomidorų, česnako, pipirų, baziliko, sūrio
* * * * * * * *
Itališką duoną supjaustyti 2 cm storio riekėmis, 

paskrudinti iš abiejų pusių skrudintuvėje ar orkaitėje. 
Dar šiltas duonos riekes įtrinti česnaku. Supjaustyti 
kubeliais pomidorus, dėti smulkintus bazilikus, pipirus, 
alyvuogių aliejų, atsargiai išmaišyti. Mase dedam ant 
duonos riekelių, apibarstom parmezanu ar džiugo tipo sūriu.

2010-04-26

Dilgėlių sriuba

Pasirodo ir iš žolių galima išvirti
skanią ir paprastą sriubą.
* * * * * * *
Jaunos dilgelės, rūgštynės, garšva, bulvės, morka,
prieksonių pagal skonį, druskos. Iš pradžių į verdantį vandenį
dėti bulves, morkas, prieskonius, druska,
kai bulves išverda, deti supjaustytas žoles ir išjungiam,
uždarom dangtį ir paliekam min.10.
Pilam į lėkštes, dedam grietines, aš dar dėjau
del skonio mamos gaminta
padaza (Vyrvy glaz). Štai ir viskas.
Skanaus!

Duona su džiovintais pomidorais ir baziliku (duonkepėje)

Vanduo 300 ml
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Druska 2 a.š.
Cukrus 2 v.š.
Miltai 450 g
Džiovinti pomidorai
Bazilikai

 Džiovintus pomidorus susmulkinam ir dedam po signalo

2010-04-23

Keksiukai

Iš kelių keptų keksiukų receptu,
pagaliau atradau tai, kas man iš tikro patiko
ir labiausiai panašus į keksus.
* * * * * * *
80 g sviesto 
8 šaukštų cukraus 
2 kiaušinių 
150 ml kefyro 
8 šaukštų miltų 
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Sviestą ištirpiname, ataušiname ir išmaišome su cukrumi, kiaušiniais ir kefyru. Įmaišom miltus su kepimo milteliais sumaišytus.
Orkaitę įkaitinam iki 190 C.

2010-04-21

Švieži kopūstai Tibetietiškai

Kažkada turėjau svečią iš Tibeto.
Štai tokį receptą jis gamino pas mane.
Dabar, kai tik atsiranda šviežių kopūstų,
visada gaminu, tai lengvas, greitas receptas.
Aš gaminu iš puses kopūsto.

Kopūstas
1 kiaušinis
sojos padažo
aliejaus kepimui
druskos pagal skonį.
* * * * * * * * *
Kopūstą supjaustom ir pakepam keptuvėj
ant aliejaus kol suminkštės (apie 5 min.),
tada pilam kiaušinio plakima, sojos padažo, druskos ir gerai ismaisom ir dar pakepam 5 min.

Skanaus!

Rafaello

125 ml grietinėlės
200 g baltojo šokolado
50 g kokoso sviesto arba paprasto sviesto
1 žiups. druskos
125 g kokoso drožlių
migdolo riešutų
* * * * * * * * 
Šokoladą ir sviesta ištirpiname vandens vonelėje, 
įpilti grietinėlės ir užvirinti. Dėti žiupsnelį druskos, 
kokoso drožlių sumaišyti ir atšaldyti. 
Atšaldžius suvolioti į rutuliukus, dėti migdolo riešutą, 
apvolioti kokoso drožlėse.
Skanaus!

2010-04-19

Bulvių ir tuno "Piršteliai"

Labai skanus, ir mažai kuom skiriasi
nuo pirktiniu žuvų piršteliu
200 g tuno savo sultyse
3 vidutines bulves
1 kiaušinis + 1 kiaušinis mirkymui
svogūnas, druska, pipirai, krapai
3 v.s. krakmolo arba miltų,džiuvesėlių
aliejaus kepimui
* * * * * * * * *

1. Bulves išvirti, sutrinti, atvėsinti. Įdėti tuno, svogūną,
druska, pipirai, krapus, 1 kiaušinį, jei mase gausis skystoka,
dedam krakmolą arba miltų.
2. Formuojam "pirštelius" apvoliojam miltuose ar krakmole,
tada kiaušinio plakime ir džiuvesėliuose.

3. Kepti 2-3 min.
Patiekti su šviežiom daržovėm ir  padažu.
Skanaus!

Vištos filė su ryžių makaronais

1 vištos krūtinėlė
Sojos padažas,
prieskoniai,
sezamo sėklos,
kmynai,
druska
aliejaus
citrinos sultys
Ryžių makaronai
* * * * * * * * *

Vištos krūtinėle pamarinuojam sojos ir prieskoniu padaže.
Išklojam kepimo popierium forma, sudedam gabaliukus, pabarstom sezamo sėklom ir kmynais, apšlakstom aliejum ir citrinos sultim, kepam apie 20 min.
Užverdam puode vandenį su druska, dedam ryžių makaronus ir išjungiam virykle, palaikom 10-15 min., perplaunam šaltu vandeniu. Įkaitinam keptuve su sviestu ir lengvai apkepam makaronus.
Patiekiam su daržovėm.
Skanaus!