2010-07-27

Cukinijų ikra

3 cukinijos,
2  svogūnai,
2 morkos,  
50 g aliejaus
1 v.š. pomidorų pastos
2 a.š. majonezo
cukrus,druska, malti juodieji pipirai pagal skonį.

Morkas su svogūnais pakepiname ant aliejaus, dedame pomidoru pastos. Cukinijas nulupam, supjaustom kubeliais. Imam puodą dedam pakeptas morkas su svogūnais, cukinijas, prieskonius ir užverdam, kai užvirs mažinam ugnį iki minimumo ir troškinam kol pasidarys vientisa masė. Dedam majonezo, išmaišom, išjungiam ir leidžiam atvėsti. Kai atvės visą šią masę pertrinam blenderiu.
Skanaus!

3 komentarai:

Dalia rašė...

Labai graži spalva! Ir skanu turėtų būt, tik truputį glumina, kad majonezo dedi...hmmm..... Kažin dėl ko čia jo?

Akimirka rašė...

Labas Dalia,
Majonezas dedamas, kad gautusi toks skonis, koks yra parduodamas parduotuveje. O del majonezo nereik bijot, tiesiog galima ji pasigaminti namuose be jokiu cheminiu priedu.

Ramune rašė...

o kiek laiko toks dalykas gali stoveti?
galvoju, kad butu puikus sprendimas visoms toms uzaugusiom cukinijoms, kuriu nespejam suvalgyt.